2013'te En Az 15 Bin Konut Satmayı Hedefliyoruz !

Maltepe satılık daire, maltepe kiralık daire, maltepe sıfır daire, maltepe krediye uygun daire

2013'te En Az 15 Bin Konut Satmayı Hedefliyoruz !






TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 10 bin adet konut satarak 2012 için belirledikeri hedefe ulaştıklarını açıklayarak "2013'te ise en az 15 bin adet konut üretip satmayı hedeflediklerini belirtti.  2012'de yeni lansmanlar ve Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra gelen yabancı satışlarıyla başarılı bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Murat Kurum, geçen yıl elde edilen 3.2 milyar liralık satış rakamına ulaşmayı planladıklarını kaydetti. 2012 sonuna kadar 3-4 ihaleye daha çıkmayı planladıklarını belirten Kurum, önümüzdeki dönemde de yabancı taleplerinin satışları artıracağını söyledi. 
MASLAK BEREKETİ 
Kurum'un verdiği bilgiye göre 2011'de yabancılara 18 adet satış gerçekleştiren Emlak GYO, mütekabiliyet yasasının etkisiyle 2012'de bu rakamı yüzde 200'ün üzerinde artırdı. Emlak GYO Ekim 2012 itibarıyla yabancılara 423 adet konut sattı. Şirket, ekim ayı rakamlarına göre yaptığı sattığı 5 bin 710 konuttan 1.76 milyar liralık ciro elde etti. Murat Kurum kasım ayında ise sadece Maslak 1453 projesinden yaklaşık 2 bin 200 adet konut sattıklarını belirterek, "Maslak ve Bahçetepe projelerini de eklerseniz rakamsal olarak 9 bin adetleri bulduk. Bunun parasal karşılığı ise geçen yılki 3.2 milyar lirayı geçiyor" diye konuştu. Yılsonuna kadar portföylerine yeni araziler katıp, üçdört tane de ihaleye çıkacaklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "2012 sona ermeden yeni arsalar alacağız. Şu anda üç-dört yerle görüşüyoruz. Ayrıca proje açıklayıp ihaleler de yapacağız. Körfez ve Sultanbeyli arsalarımızın ihalesi bu yıl içinde kesin çıkar. Bunlar kamu ihale kanunu modeline göre yapılacak. Ayrıca en az bir-iki tane de gelir paylaşımı modeliyle ihale yapacağız." 
2 ŞEHİR YATIRIMI 2013'TE BAŞLAR
Murat Kurum, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarına kurulacağı açıklanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projeleri arasında yer alan iki şehrin yatırımına da 2013'te başlanacağı bilgisini verdi. Kurum, "İstanbul'a yapılacak iki yeni şehir projesiyle ilgili süreçte de TOKİ ile birlikte olacağız. Projenin 2013'te hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi. İstanbul'a kurulacak iki şehirden biri KemerburgazKayaşehir arasında, diğeri de Şile'de yer alacak. Şehirlerin her birinin 500 bin nüfuslu olacağı belirtilmişti.
Kaynak: Sabah